ZF IMM ’25. IMMprevizibil: Micii antreprenori în faţa provocărilor - Despre Eveniment
Anul 2024 a venit cu noi taxe pentru micii antreprenori, care au reuşit însă să facă faţă unui nou an plin de provocări, marcat de o creştere economică mai mică, cât şi de un deficit bugetar peste estimările iniţiale. Finalul anului 2024 a adus însă probleme în economie şi a arătat cât de sensibilă este economia în faţa şocurilor de pe scena politică.
Microîntreprinderile, companiile mici şi mijlocii au dovedit, de-a lungul timpului, că pot face faţă provocărilor venite în piaţă, însă orice destabilizare are un impact direct şi major asupra micilor businessuri.
Cu toate acestea, există multe oportunităţi în piaţă, de care micii antreprenori se pot folosi pentru a face faţă mai bine provocărilor, dar şi pentru a reuşi să îşi crească businessurile. Mai mult, programele de ajutoare de stat au venit în sprijinul micilor antreprenori care au dorit să facă noi investiţii sau să îşi susţină capitalul de lucru.
IMM-urile din România reprezintă coloana vertebrală a economiei, fiind cele care susţin comunităţile şi generează cele mai multe locuri de muncă. Sectorul IMM-urilor din România reprezintă 99% din numărul total al companiilor de pe plan local. IMM-urile sunt companiile cu o cifră de afaceri mai mică de 10 milioane de euro, însă puţine reuşesc să ajungă chiar şi la această cifră. 70% dintre companiile înregistrate în România au o cifră de afaceri mai mică de 100.000 euro. Pentru a trece însă la următorul nivel, micile businessuri trebuie să înveţe să se adapteze schimbărilor din piaţă şi să facă faţă şocurilor din economie. Dar cum ar putea să se dovedească reziliente în faţa şocurilor a căror unde se resimt în toată economia? Cum se pot pregăti mai bine pentru eventualele provocări? Ce ar trebui să facă pentru a trece mai uşor peste perioadele dificile?
În contextul acestor teme şi întrebări, Ziarul Financiar organizează conferinţa ZF IMM ’25: IMMprevizibil: Micii antreprenori în faţa provocărilor, o dezbatere care va aduce la masa discuţiilor companii mici, firme mari, instituţii financiare, autorităţi şi confederaţii patronale reprezentative la nivel naţional.