Ziarul Financiar vă invită sa dezbatem următoarele teme:
- Care sunt principalele măsuri pe care România ar trebui să le ia pentru a creşte valoarea adăugată în industria agro-alimentară şi a reduce deficitul comercial?
- Cum putem îmbunătăţi coordonarea între agricultura vegetală şi zoothenie, precum şi între legumicultură, pomicultură şi procesare, pentru a satisface mai bine nevoile de consum ale populaţiei?
- Care sunt principalele provocări cu care se confruntă sectorul porcin şi industria laptelui în contextul deficitului comercial uriaş? Cum putem remedia aceste probleme?
- Ce măsuri preventive ar trebui luate în considerare pentru a gestiona şi preveni epidemii, cum ar fi pesta porcină africană şi cum a fost gripa aviară?
- Cum putem îmbunătăţi infrastructura, inclusiv abatoarele, pentru a sprijini producţia locală de carne de porc, astfel încât să reducem dependenţa de importuri?
- Cum pot fermierii şi procesatorii să devină parteneri strategici în dezvoltarea economică a ţării, contribuind la creşterea valorii adăugate în sectorul agro-alimentar?
- Ce rol joacă investiţiile şi finanţările în dezvoltarea infrastructurii şi a capacităţilor de producţie în atingerea obiectivelor de creştere a valorii adăugate?
- Cum pot autorităţile, mediul de afaceri şi mediul educativ să colaboreze pentru a implementa soluţii eficiente în sprijinul creşterii valorii adăugate în sectorul agro-alimentar?
- Ce siguranţă alimentară are România dacă e tributară unui import de 75% din consumul de carnea de porc şi 50% din cel lapte? Ungaria, Polonia, Germania şi Spania sunt principalele ţări din care România importă alimente, ce facem într-un caz nefericit, neprezăvut?