Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER STRATEGIC PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER PRINCIPAL PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER SUPORT PARTENER SUPORT
Share event
DESPRE EVENIMENT

Summitul Pietei de Capital / ZF Capital Market Summit, 3rd Edition

După un an bursier 2023 peste aşteptări, ZF revine în piaţă şi în atenţia publicului cu ediţia numărul trei a ZF Capital Markets Summit, locul de întâlnire şi de discuţii al actorilor din piaţa de capital din România. Creşterea Bursei, dar mai ales creşterea interesului pentru Bursa de la Bucureşti din partea investitorilor de retail – surpriza anului 2023 în oferta publică de listare a Hidroelectrica, dar şi creşterea interesului din partea investitorilor străini la cote istorice au dat un avânt nou pieţei bursiere.

2023 a fost anul care a marcat cea mai mare listare din istoria României, cea a Hidroelectrica şi începutul unui nou capitol pentru BVB. Puţini se încumetă să anticipeze evoluţia Bursei de la Bucureşti în 2024, un an în care două forţe aproape mitologice se opun. Creşterea fulminantă de peste 30% din 2023 prevesteşte în mod tradiţional o dinamică negativă, dar anul profund electoral anunţă, cel puţin dacă ne uităm în urmă, un sentiment pozitiv în rândul investitorilor.

Piaţa locală a avut una dintre cele mai bune performanţe din Europa – un randament de aproape 40% cu tot cu dividende – iar lichiditatea, capitalizarea şi numărul investitorilor au crescut semnificativ. De altfel, nici nu putem vorbi despre aceste creşteri fără să menţionăm multiplele maxime istorice înregistrate de marile companii şi prezenţa lor în număr tot mai mare în portofoliile marilor investitori.

Pentru a dezbate aceste teme, Ziarul Financiar va aduce la ZF Capital Markets Summit principalii actori de pe piaţa bursieră, din piaţa de capital: bănci de investiţii globale, companii listate, administratori de fonduri mutuale şi de pensii, brokeri şi analişti, reprezentanţi ai bursei şi ai instituţiilor publice – ASF, Ministerul Finanţelor Publice, Trezorerie, Guvern ş.a.

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali