Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER GOLD PARTENER GOLD PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTNER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER SILVER PARTENER SILVER
Share event
DESPRE EVENIMENT
ZF ESG Summit, cel mai important eveniment conceput de Ziarul Financiar şi dedicat in exclusivitatea temelor ESG ajunge anul acesta la cea de-a treia ediţie, dovedind astfel utilitatea acestui demers editorial.
În ediţia de anul trecut, 30 de vorbitori au abordat alături de ZF tema ESG şi implicaţiile sale în business, iar anul acesta ne dorim să mergem mai departe, mai în profunzimea acestei teme care schimbă mediul de afaceri.
 
Adoptarea principiilor de ESG (environmental, social, governance) nu mai reprezintă doar o tendinţă, ci un principiu fundamental pentru succesul şi relevanţa business-urilor în societate. Companiile sunt tot mai conştiente de impactul lor asupra mediului şi a comunităţilor în care activează, într-o lume în continuă schimbare, cu provocări din toate părţile, în contextul războiul, al problemelor apărute pe lanţurile de aprovizionare. Prin integrarea valorilor ESG în cultura şi strategia de afaceri, companiile îşi pot asuma un rol de lider în construirea unui viitor sustenabil şi echitabil.
 
Companiile care adoptă principiile de sustenabilitate ESG sunt cele care au un rol activ în crearea de valoare pentru toate părţile interesate, de la angajaţi, la clienţi, parteneri de business şi comunităţi locale. ESG nu mai este doar o opţiune, ci „un must have”. ESG a devenit un catalizator pentru inovaţie şi creştere durabilă.
Acesta fiind contextul, în ediţia de anul acesta misiunea ZF este de a realiza un ABC al politicilor de ESG, un to do list concret pe care companiile îl pot utiliza în misiunea lor de a crea valoare adăugată în business. Mai departe, pornind de la exemple particulare, scopul acestui summit este de a vedea cum se poate transforma sustenabilitatea în motor de transformare la nivelul comunităţilor şi în vector de creştere economică pentru România.

 

Află mai multe
TEME DE DISCUTIE

● Integrarea ESG în strategiile de investiţii: tendinţe şi perspective. Cum dezvoltăm valoare adăugată printr-un business sustenabil?

● Efectul de levier al investiţiilor ESG în accelerarea tranziţiei către dezvoltare durabilă şi neutralitate climatică

● Sustenabilitate egal competitivitate: cum pot investiţiile ESG stimula inovarea şi creşterea economică durabilă? Cum formăm lanţuri de aprovizionare sustenabile? Cum se schimbă producţia şi relaţia cu contractorii în era sustenabilităţii?

● Finanţare durabilă: cum îmbunătăţim accesul la capital pentru proiecte şi iniţiative responsabile

● Măsurarea şi raportarea performanţei ESG: standarde, metodologii şi provocări. Care sunt indicatorii cheie în evaluarea ESG?

● Evaluarea impactului investiţiilor ESG: evaluarea beneficiilor sociale şi a valorii create pentru comunităţi

● Strategii de investiţii ESG pe termen lung, oportunităţi şi provocări

● Cum rezistă un business sustenabil în competiţia cu rivali care nu au aceleaşi principii dar într-o piaţă unică unde preşul contează?

● Care sunt oportunităţile de business pe care sustenabilitatea le creează pentru comunitaşi, oraşe şi economia României?

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali