Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER BRONZE PARTENER SILVER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER SILVER PARTENER BRONZE PARTENER SILVER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTNER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE
Parteneri suport
Share event
DESPRE EVENIMENT

Anul 2023 a adus noi evenimente care au scos la suprafaţă starea critică în care se află sistemul sanitar din România. Unul după altul, cazurile unor pacienţi trataţi cu indiferenţă în locurile unde au căutat tratament au adus în lumină starea precară a îngrijirii medicale.

Activitatea de îngrijire a vârstnicilor a fost pusă sub lupă după ce în mai multe azile s-au descoperit nereguli grave, iar modul în care oamenii erau trataţi a zguduit acest sistem.

Ulterior, două evenimente din maternităţile din spitalele mici au arătat încă o dată faţa dezastrului din Sănătate: o femeie a născut pe trotuarul din faţa spitalului municipal din Urziceni, iar o altă mamă a murit în spitalul din Botoşani, rugând medicii să intervină, fără răspuns însă. Punctul de legătură între cele două cazuri este lipsa de acţiune a medicilor de gardă, care nu au intervenit pentru pacienţii lor.

Tot la spitalul din Urziceni, un medic a cusut rana unui pacient, fără să vadă o bucată de metal de 10 centimetri, care ulterior a necesitat altă operaţie pentru a fi îndepărtată.

Iar la finalul lunii august, o explozie la o staţie de carburant a dus la rănirea a 56 de oameni, pacienţi cu arsuri care au nevoie de îngrijire specializată. Totuşi, România nu are un spital dedicat marilor arşi, la opt ani după tragedia de la Colectiv, timp în care au mai fost alte victime ale incendiilor în spitale, în rafinărie. Pacienţii sunt trimişi în străinătate, însă nu toţi pot suporta transportul.

 

 

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali