Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTNER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE
Share event
DESPRE EVENIMENT

ZF Health&Pharma 2024. Lungul drum spre eficienţă în Sănătate. Cum ajungem la un sistem sanitar echitabil şi funcţional?

 

ZF Health&Pharma Summit, cel mai important eveniment dedicat domeniului farmaceutic şi al sănătăţii ajunge la a 13-a ediţie.

An de an, cei mai importanţi oameni din cele două industrii conexe găsesc la evenimentul ZF Health&Pharma Summit cea mai bună scenă pentru a-şi expune provocările, investiţiile, obiectivele, pentru a dezbate trendurile din domeniul sănătăţii.

La ediţia ZF Health&Pharma Summit din 2024, vorbim despre cum ajungem la un sistem de sănătate bun, dar în acelaşi timp eficient. Sunt companii şi proiecte care au ajuns acolo, la capătul drumului spre eficienţă şi performanţă. Aflăm de la acestea cum au reuşit şi ce paşi au urmat.

În acelaşi timp, sunt zone din sănătate încă blocate în timp, birocraţie şi lipsă de iniţiativă. Punem lumina pe aceste probleme şi găsim prin dezbateri şi dialog posibile soluţii.

Pe măsură ce medicina evoluează, echipamentele devin şi mai necesare, iar investiţiile continuă, apar noi clinici, noi medicamente care nu mai existau pe piaţă.

Acestea vin însă cu un preţ ridicat, iar contextul economic pune presiune suplimentară pe pacienţi, dar şi pe businessuri. Astfel, se creează o prăpastie şi mai mare între oamenii care îşi permit un acces mai rapid la sănătate şi cei care aşteaptă. Şi cu o populaţie îmbătrânită şi cu tot mai multe afecţiuni, este important să vorbim şi despre un sistem sanitar echitabil şi cum îl putem îmbunătăţi în această direcţie.

De exemplu, avem circa 100.000 de români diagnosticaţi anual cu cancer, dar ne lipseşte un registru de pacienţi, planul naţional de cancer nu este funcţional, iar traseul unui bolnav prin sistemul sanitar este extrem de greoi şi plin de birocraţie.

În acelaşi timp, avem o problemă acută de finanţare, în contextul în care sănătatea este prioritară doar pe hârtie. Timpul de aşteptare pentru un RMN decontat a crescut de la două luni în urmă cu câţiva ani, la cinci-şase luni în prezent. În acelaşi timp, nevoia de diagnostic este tot mai mare.

În zece ani, bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) s-a triplat, de la 23 mld. lei în 2013, la 63 mld. lei în 2024. Totuşi, la final de 2023 presiunea din piaţă era uriaşă, în contextul în care în ultimul trimestru din an nu mai erau bani pentru medicamente sau investigaţii medicale. Se va repeta situaţia şi în 2024?

Provocările sunt uriaşe, de la resursa umană bine pregătită, greu de găsit, până la accesul la investigaţii care pot salva vieţi. Cum le facem faţă mai bine? Aflăm în cele două zile ale evenimentului ZF Health&Pharma Summit 2024, prima dedicată industriei farma, cea de-a doua industriei medicale.

 

 

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali