Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTNER BRONZE
Share event
DESPRE EVENIMENT

Conferinţa ZF HR TRENDS 2024: Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor

Ziarul Financiar organizează ZF HR TRENDS 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor”, cea de-a 18-a ediţie a evenimentului de resurse umane ce reuneşte managerii şi directorii de resurse umane din marile companii locale, trainerii, consultanţii şi headhunterii.
 
 
Peisajul resurselor umane trece în ultimii ani printr-un proces de transformare continuă, unul determinat de progresele tehnologice, de schimbările demografice şi, per total, de economia în schimbare. Pentru a prospera în acest mediu dinamic, profesioniştii în HR trebuie să se adapteze la provocările care vin cu evoluţia inteligenţei artificială, cu schimbările legislative şi cu pericolele economice care le ameninţă companiile. 

 

2024 are potenţialul de a fi un an esenţial în evoluţia pieţei muncii, unul în care învăţăm din lecţiile anilor precedenţi, în care cerinţele organizaţiilor şi cele ale angajaţilor pot ajunge, într-un final, în echilibru. 

 

Anul trecut, angajatorii s-au străduit să ţină creşterile salariale pe linia de plutire, astfel încât să poată ţină piept creşterilor de preţuri. Puşi în faţa scăderii puterii de cumpărare şi a presiunii din partea angajaţilor, angajatorii au dus creşterile salariale de la an la an la recorduri de 17% în 2023. Pentru 2024, prognozele de creştere în mediul privat nu sunt la fel de optimiste. 

 

Angajatorii spun că salariile cresc şi în 2024, dar că nu vor depăşi 10%, iar în unele sectoare abia vor ajunge la 3% faţă de anul precedent. Aşadar, ne punem din nou problema dacă aceste creşteri vor ele suficiente pentru ţine angajaţii în companii sau pentru a atrage noi candidaţi.

 

În companii, relaţiile dintre angajaţi şi angajatori sunt într-o continuă schimbare în ultimii ani. Acum, în acelaşi birou pot lucra şi trei generaţii diferite de angajaţi, iar relaţiile dintre lideri şi angajaţi trebuie să ţină cont şi de aceste aspecte. 

 

Noile generaţii de angajaţi îşi exprimă opiniile mai liber decât generaţiile anterioare, se aşteaptă ca punctele lor de vedere să fie observate şi să fie luate măsurile necesare. 

 

Pe măsură ce navigăm în schimbarea generaţiilor de la locul de muncă, regândim rolul birourilor şi ne adaptăm la tehnologiile emergente, posibilităţile sunt nesfârşite. 

 

Pentru cei care lucrează în managementul angajaţilor şi al oamenilor, accentul în 2024 va fi şi pe gestionarea implicaţiilor transformării digitale asupra resursei umane. În multe organizaţii, acest lucru va însemna abordarea provocărilor create de prezenţa tot mai frecventă şi perturbatoare a inteligenţei artificiale.

 

În acest context, Ziarul Financiar organizează conferinţa ZF HR TRENDS 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor”, eveniment aflat la cea de-a 18-a ediţie, pentru a identifica, alături de angajatori, specialişti în resurse umane şi reprezentanţi ai autorităţilor cele mai bune metode de adaptare la transformările pieţei muncii per ansamblu, la tendinţele globale cu impact în România, la cerinţele noilor generaţii de angajaţi. 

 

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali