Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER GOLD PARTENER GOLD PARTENER GOLD Partener Bronze PARTENER BRONZE Partener Bronze PARTENER PARTENER SILVER PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER PRINCIPAL PARTNER BRONZE PARTENER PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE
Share event
TEME DE DISCUŢIE

ZIARUL FINANCIAR vă invită la cel mai relevant eveniment de energie pentru comunitatea de afaceri din România pentru a dezbate următoarele teme:

Cursa deceniului în energie a început!

Acesta fiind contextul, Ziarul Financiar a ales să transforme cea de-a 11-a ediţie a ZF Power Summit în platformă de direcţii clare, cu identificarea unor obiective de investiţii precise, care pot repoziţiona România pe harta energetică europeană.

Ca în fiecare an, discuţiile vor avea un caracter dinamic, structurate în paneluri dedicate următoarelor teme:

Cine a scumpit energia? Este o criză provocată de producători, efectul unei liberalizări grăbite sau primul semn al unei tranziţii energetice pe fast-forward? Cum se va reaşeza piaţa, cine pierde şi cine câştigă?

Cum intră banii europeni pentru energie în România? Care este stadiul pregătirilor pentru accesarea finanţărileor disponibile prin Fondul de Modernizare? Ce alte soluţii de finanţare sau produse bancare sunt disponibile pentru tranziţia energetică?

Succesul exitului din cărbuni este succesul tranziţiei energetice în România. Cu ce se înlocuiesc rapid miile de MW scoşi din funcţiune?

Start pentru cel mai mare şantier al României: Ce va însemna anul 2022 pentru eoliene şi solare? Care sunt noutăţile din zona de stocare a energiei?

Ecuaţia poluării: Cui i-e frică de certificatul de CO2, cum va evolua, cine face bani din instrumentul care a împins energia spre recorduri?

Condamnarea de descentralizare: Câţi consumatori vor face pasul spre producţia de energie?

Energia nucleară, de la reactor mic la reactor mare: Ce înseamnă SMR pentru România, cât de sigur este şi ce are industria locală de câştigat?

Oportunitatea Mării Negre: dezvoltare sau încă o şansă ratată?

Criza forţei de muncă: De câţi oameni are nevoie România pentru a relansa energia?

Inovaţia în energie: Cum se poate replica în zona de soluţii energetice succesul din IT, pornind chiar de la finanţările europene?

Tranziţie energetică europeană made in Ro: Ce mai livrează industria din România pentru fenomenul care va schima energia şi cum pot fi lansate noi domenii industriale?

Viitorul mobilităţii: Cât de greu este drumul de la baril la electron? Sunt resursele convenţionale compatibile cu conceptul de zero-emisii?

Care este răspunsul marilor consumatori de utilităţi în faţa energiei scumpe: Închideri sau adaptare?

Hidrogen, un nice-to-have sau un must-have pe calea tranziţiei energetice?

Acţiuni legale şi M&A: Care sunt modificările de care România are nevoie pentru a atrage rapid investiţiile în energie? Cum se vor reaşeza jucătorii pe calea tranziţiei? Cine cumpără, cine vinde?

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali