ZIARUL FINANCIAR vă invită la cel mai relevant eveniment de energie pentru comunitatea de afaceri din România pentru a dezbate următoarele teme:
Noul model al pieţei de energie şi gaze: Care este structura de piaţă care va stimula investiţiile şi va proteja consumatorii de energie? Cum vor arăta pieţele după ieşirea din perioada de revenire la modelul reglementat?
REPowerEU: Care este bilanţul primului an de la lansarea celui mai ambiţios plan energetic la nivelul UE? Ce urmează în 2023? Câţi MW noi în energie verde vor fi gata pentru conectarea le reţele în 2026? Care sunt piedicile?
Gazul, elementul cheie, dar şi piesa lipsă în tranziţia energetică a UE: Care sunt noile rute ale gazului, conductele sau proiectele de LNG? Care sunt provocarile în lansarea acestor mega-proiecte?
Care sunt proiectele regionale care pot combate deficitul din producţia de energie pe termen mediu şi lung?
Care este rolul Iniţiativei celor Trei Mări în drumul spre independenţa energetică faţă de Rusia a UE?
Cum menţinem apetitul pentru investiţii al marilor companii din energie în contextul taxării fără precedent sau al revenirii la piaţa reglementată?
Marea Neagră: Care este potenţialul energetic al acestei zone cheie pentru UE, dar şi riscurile?
Cum va fi iarna 2023 fără gazul şi petrolul rusesc? Cum trebuie să fie regândite sistemele de încâlzire pentru a face faţă acestei noi realităţi?
Prosumatori: Cum va schimba sistemul energetic producţia de energie pe cont propriu? Care sunt provocările pentru distribuitori şi mai departe pentru sistemele de transport? Ce cotă de piaţă vor avea prosumatorii în regiune în 2026?
Revoluţii tehnologice: Când devine hidrogenul o opţiune reală pe calea tranziţiei energetice?
Revenirea energiei nucleare: Ce dezvoltare ar putea avea din sectorul pe termen lung la nivelul UE pornind chiar de la potenţialul succes al SMR?
De la petrol la zero emisii: Care este drumul pe care îl vor urma marile companii petroliere în direcţia tranziţiei energetice?
O nouă revoluţie industrială: Care este impactul asupra economiilor, locurilor de muncă, nivelului de trai pe care un succes al tranziţiei energetice îl va avea asupra UE? Care este preţul de plătit în cazul unui eşec şi al unei lipse de acţiune la nivel global în ceea ce priveşte lupta împotriva schimbărilor climatice?