Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER PRINCIPAL PARTENER PRINCIPAL PARTENER PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER SILVER PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER PARTENER
Share event
DESPRE EVENIMENT

ZF Birouri şi Rezidenţial’21

Ziarul Financiar organizeaza in septembrie cea de-a sasea editie a Conferintei “ZF Birouri si Rezidential”. Vom dezbate, alaturi de cei mai importanti jucatori din domeniu, bilantul pietei imobiliare din 2020 si 2021 alaturi de impactul pandemiei de coronavirus dar si noilor modificari precum amanarea cotei de TVA de 5% pentru locuinte de pana la 140.000 de euro sau suspendarea PUZ-urilor de sector asupra pietei constructiilor si dezvoltarilor de noi proiecte. Multi dintre dezvoltatori se plang deja ca nu mai obtin autorizatii. Se va bloca piata rezidentiala in 2022?

De asemenea, vom aborda si sectorul constructiilor, strategii de marketing in domeniul imobiliar, precum si aspecte fiscale si legislative specifice pietei imobiliare.

Peste 24.000 de locuinte sunt in acest moment in constructie in Bucuresti si imprejurimi, potrivit raportului de piata ”Romania Residential Market Gemone 2021” intocmit de catre compania de consultanta imobiliara SVN Romania. Dezvoltari semnificative ar urma sa inregistreze si principalele piete rezidentiale regionale din Romania, precum Constanta, Brasov sau Cluj–Napoca.

Dintre unitatile rezidentiale aflate in dezvoltare in Bucuresti si imprejurimi, aproximativ 18.000 – 20.000 de locuinte ar urma sa fie finalizate in acest an, rezultatul urmand sa depinda de gradul cu care dezvoltatorii isi vor mentine ritmurile actuale de dezvoltare si de usurinta cu care vor fi in intocmite procesele de predare ale lucrarilor.

Acest volum de livrari ar urma sa fie similar cu cel inregistrat in 2020, cand in Bucuresti si imprejurimi s-a inregistrat un nou record de locuinte finalizate, in ciuda pandemiei Covid-19. Astfel, 20.733 de locuinte au fost finalizate anul trecut in regiune, in crestere cu aproximativ 40% fata de anul 2019, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Oferta noua de locuinte din 2021 va inregistra in ansamblu schimbari nesemnificative comparativ cu 2020. Astfel, cea mai mare pondere de unitati care vor fi finalizate in acest an in Bucuresti si imprejurimi, aproximativ 55,2%, se adreseaza segmentului mass market, caracterizat prin proiecte amplasate in marile cartiere ale orasului sau in zone marginase, ale caror preturi de tranzactionare nu depasesc de regula 1.300 de euro pe metru patrat util.

Birourile si componenta de HR.

Cum atragem si pastram angajati cu ajutorul noilor spatii de birouri. Ce cauta angajatii in 2021 si 2022? Ce solutii pentru mentinerea sigurantei sanitare s-au implementat si urmeaza sa se implementeze? Cu ce noutati vin pe piata locala pentru a asigura siguranta la locul de munca? Ce se va intampla cu cel de-al patrulea val al pandemiei?

Este din nou timpul marilor tranzactii de birouri? Cum evolueaza randamentele pe piata de office?

In Bucuresti in cladirile moderne de birouri lucreaza circa 300.000 de angajati, iar cei mai multi dintre ei lucreaza in zona statiei de metrou Aurel Vlaicu - cea mai aglomerata statie de metrou din Bucuresti, cu peste 8 mil. calatorii anual. O analiza recenta a ZF arata insa ca traficul in statia de metrou Aurel Vlaicu a ramas si in 2021 la circa 40% din traficul de calatori din 2019.

 

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali