.
-
Ministru, Ministerul Finanţelor Publice
-
Viceguvernator, BNR
.
-
General Manager Romania, Mastercard Romania si Croatia
.
-
Preşedinte Executiv al Alpha Bank România şi Director General al Reţelei Internaţionale Alpha Bank, Alpha Bank România
Dl Sergiu Oprescu are o vastă experienţă pe pieţele bancare şi de capital din România, cu o carieră de peste 30 de ani în sectorul financiar. Acesta deţine o Diplomă de Master în Inginerie Aerospaţială cu specializarea în Avionică de la Facultatea de Aeronautică, Universitatea Politehnică din Bucureşti, obţinând între timp o diplomă postuniversitară în domeniul financiar de la Universitatea din Colorado şi a urmat numeroase studii de programe executive la Harvard Business School (HBS Alumni PPL promoţia 2019) şi London Business School (LBS Alumni).
S-a alăturat băncii Alpha Bank România în 1994 şi a deţinut mai multe funcţii de conducere înainte să fie numit Preşedinte Executiv în anul 2007. A activat în calitate de Preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti între anii 2000 şi 2006 si ca Preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor intre anii 2015 şi 2021.
În 2019 a fost numit Director General al Reţelei Internaţionale a Grupului Alpha Bank şi membru al Comitetului Executiv al Grupului, supervizând activitatea internaţională a băncii Alpha in Cipru, România, Albania, Marea Britanie şi Luxemburg. În 2023 a fost ales vicepreşedinte al Federaţiei Europene a Creditului Ipotecar – European Mortgage Federation.
-
Country Manager, Visa România
Elena Ungureanu are o experienta de peste 25 de ani in domeniul platilor electronice. De-a lungul carierei sale, a participat activ la principalele momente care au marcat evolutia pietei cardurilor in Romania, de la emiterea primului card bancar pana la introducerea celor mai noi tehnologii de plata.
Elena s-a alaturat echipei Visa din Romania in anul 2003 si in prezent este Country Manager al companiei. Din aceasta pozitie, Elena se implica direct in dezvoltarea si implementarea planurilor de business si strategiilor de piata ale companiei pe plan local, avand de asemenea atributii in ceea ce priveste coordonarea activitatilor operationale in domeniul tehnologiilor de plata, precum si relatia cu bancile partnere si comerciantii locali.
Elena este absolventa a Facultati de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.
-
CEO, Banca Transilvania
.
-
CEO, BRD Groupe Société Générale
.
-
CEO, ING Bank România
Mihaela Bîtu a preluat rolul de CEO al ING Bank România în iulie 2019. Anterior a ocupat poziţia de Head of Wholesale Banking şi Director Adjunct. În acest rol, a condus divizia responsabilă cu afacerile derulate de ING cu clienţii corporativi mari şi instituţiile financiare, incluzând gestionarea portofoliului de produse şi deservirea clienţilor. Începând din mai 2018, ea este şi membru al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor.
Mihaela s-a alăturat băncii ING în 1995 că management trainee, la scurt timp după ce grupul ING şi-a început activitatea în România. În ultimii 24 de ani, ea şi-a dezvoltat o carieră de succes în cadrul ING, în principal în domeniul Wholesale Banking, îndeplinind o varietate de roluri, care au implicat managementul relaţiilor cu clienţii, derularea numeroase tranzacţii din ariile M&A, pieţe de capital, creditare, precum şi coordonarea de echipe şi proiecte complexe, local şi internaţional.
De asemenea, a încheiat cu succes două mandate internaţionale, cea mai recentă în perioada 2008-2010, în calitate de Head of General Lending Products pentru Europa Centrală şi de Est, în cadrul ING Olanda. Înainte, între 1999-2000, a îndeplinit un stagiu internaţional ca membru al echipei Corporate Finance Central & Eastern Europe din cadrul ING Marea Britanie.
Pregătirea sa educaţională include un MBA de la Şcoala de Management din Bucureşti (în asociere cu Universite du Quebec a Montreal) absolvit summa cum laudae, şi o diplomă de licenţă în finanţe de la Academia de Studii Economice din Bucureşti.
Mihaela este căsătorită şi mamă a doi copii, un băiat şi o fată. Este motivată de provocări şi apreciază experienţele noi şi diverse, atât în carieră cât şi în viaţa personală.
-
Preşedinte, CEC Bank
.
-
Director General Adjunct, Banca Transilvania
.
-
CEO, Salt Bank
.
-
Vicepreşedinte, BRD
.
-
Partener, Head of Banking & Finance, NNDKP
Alina Radu, Partener, este coordonator al practicii de Drept Bancar şi Finanţări din cadrul NNDKP şi unul dintre cei mai reputaţi avocaţi români din domeniu. Alina are o experienţă profesională de peste 20 ani dobândită prin coordonarea şi implicarea într-o gamă largă de proiecte complexe care au contribuit în mod semnificativ la evoluţia sistemului financiar-bancar din România, atât prin dezvoltarea şi extinderea cadrului de reglementare aferent serviciilor financiare, cât şi prin fuziuni şi achiziţii în domeniul bancar, precum privatizarea BCR.
Experienţa sa profesională este recunoscută de ghiduri internaţionale de specialitate, precum Chambers & Partners sau European Legal 500, unde este inclusă în Hall of Fame al profesioniştilor în drept bancar şi finanţări.
-
Vicepreşedinte, BRD-SocGen
-
Head of Wholesale Banking, ING Bank Romania
Florin Ilie a preluat rolul de Deputy CEO şi Head of Wholesale Banking ING România, de la 1 noiembrie 2019, după 15 ani de experienţă în bancă.
Florin s-a alăturat echipei ING în 2004, trecând în acest timp prin toate cele trei divizii de business ale băncii: Retail, Mid Corporate şi Wholesale. El a fost, pe rând, director financiar al diviziei de Retail, şeful departamentului de pieţe de capital, director de strategie al băncii şi, ulterior, şeful departamentului de pieţe financiare din România.
Din 2017, Florin a coordonat operaţiunile de vânzări pieţe financiare în cele 9 ţări din Europa Centrală şi de Est (Bulgaria, Cehia, Federaţia Rusă, Polonia, România, Slovacia, Turcia, Ucraina şi Ungaria) din grupul ING, timp în care a crescut nivelul de cooperare şi eficienţă transfrontalieră, bazat pe proactivitate şi abordare sectorială. În paralel, şi-a păstrat rolul de director al operaţiunilor locale de pieţe financiare.
Anterior, Florin a activat ca director de brokeraj, director financiar şi director de strategie şi a lucrat în consultanţă şi diplomaţie, pe durata negocierilor de aderare a României la UE. Florin a fost clasat în primii 3 analişti pe finanţe-bănci din Europa Centrala şi de Est de către Reuters-Thompson, în 2012.
Florin are un master în ştiinţe economice şi sociale de la Universitatea Manchester, a obţinut doctoratul în economie la Academia de Studii Economice şi are un master specializat în finanţe de la Universitatea Harvard.
-
CEO & Board Member, Patria Bank
Daniela Iliescu este CEO al Patria Bank şi membru în Consiliile de Administraţie Patria Bank şi Patria Credit, cu vastă experienţă în domeniul financiar (management financiar, raportate şi bugetare) pentru instituţii importante precum EEAF (Emerging Europe Accession Fund) şi BAF (Balkan Accession Fund). Daniela a fost activ implicată în monitorizarea investiţiilor fondurilor în sectorul serviciilor financiare, cele mai recente şi importante fiind chiar investiţiile în Patria Bank şi Patria Credit. Anterior poziţiei actuale a lucrat în cadrul PWC România, unde a fost responsabilă cu coordonarea serviciilor de audit şi consultanţă financiară pentru clienţi importanţi din domeniul bancar, leasing, companii de creditare şi de gestionare a activelor. A absolvit Academia de Studii Economice (Bucureşti), este un membru acreditat al ACCA, Camera Auditorilor Români şi Organizaţia Română de Contabili şi a absolvit cursurile Executive MBA al Universităţii din Viena.
-
Director Executiv, Raiffeisen Bank
.
-
CEO, Intesa Sanpaolo Bank Romania
.
-
Partener şi Lider Consultanţă pentru afaceri, PwC România
.
-
Director , Directia stabilitate financiara BNR
.
-
Director Executiv, BCR
.
-
Director Departament IMM, BRD Groupe Société Générale
.
-
Director Executiv, UniCredit Bank
.
-
Partener, Deloitte România, Liderul industriei de servicii bancare şi pieţe de capital pentru Deloitte Central Europe
Dimitrios este Partener Deloitte România şi Liderul industriei de servicii bancare şi pieţe de capital pentru Deloitte Central Europe.
El are experienţă vastă de lucru cu autorităţile de reglementare naţionale şi supranaţionale, precum Banca Federală US, ECB, SSM, ESM, ESMA, EBRD şi corpurile de reglementare din UK, Belgia, Grecia, Cipru, Irlanda, Portugalia, Malta, Bulgaria, Slovenia, România, UAE, Kazakhstan etc.
Dimitrios a asistat numeroşi clienţi pe parcursul crizei financiare şi a lucrat cu autorităţi de reglementare şi creditori pentru evaluarea calităţii activelor, teste de stres, programe de transformare a riscului de credit, cadre de supraveghere şi cadre de redresare/rezoluţie.
Expertiza sa include evaluarea procesului de supervizare şi instrumente de supervizare pentru bănci centrale, implementare IFRS9 şi Basel II pentru multiple bănci din România, evaluarea calităţii activelor (AQR), plan de recuperare pentru numeroşi creditori cu importanţă sistemică, precum şi pentru alte instituţii (LSI).
Printre rolurile deţinute se numără Director Asociat în cadrul UBS Investment Bank din New York şi Senior Vice President în cadrul JP Morgan din New York.
-
Partener, Reff & Asociaţii | Deloitte Legal, Liderul practicii financiar-bancare
Cu 25 ani de experienţă în domeniile bănci, pieţe de capital şi fuziuni şi achiziţii, guvernanţă corporativă şi managementul riscului juridic, Andrei este recomandat de către publicaţia internaţională IFLR 1000 drept un avocat de top în România. Ariile sale de expertiză includ:
- guvernanţă corporativă şi managementul riscului juridic: a asistat companii cu privire la diferite aspecte legate de managementul riscului juridic (conformitate şi guvernanţă corporativă, instrumente cu privire la managementul riscului juridic – programe de prevenire etc.);
- experienţa de reglementare în sectorul serviciilor financiare: a acordat asistenţă cu privire la împrumuturi şi documentaţia de garanţie în contractele de împrumut bilaterale/sindicalizate, finanţări pentru scopurile achiziţiei unei societăţi, restructurări de credite şi executări silite, tranzacţii cu credite neperformante şi structuri de securitizare. A asistat operatori şi autorităţi de supraveghere financiară, bănci, instituţii financiare nebancare, instituţii de plată, fonduri de investiţii, societăţi cotate la bursă în diverse domenii de reglementare a valorilor mobiliare / în sectorul financiar;
- pieţe de capital: a acordat asistenţă cu privire la planurile de oferire de acţiuni, local şi transfrontalier, oferte publice de valori mobiliare, pregătirea ofertelor publice iniţiale, cazuri de tranzacţionare pe baza unor informaţii confidenţiale şi cazuri de manipulare a pieţei;
- fuziuni şi achiziţii: a acordat asistenţă în tranzacţii în diverse industrii, cu un accent deosebit pe serviciile financiare (achiziţii de bănci, instituţii financiare nebancare, societăţi de asigurări).
-
Vicepresedinte, Raiffeisen Bank
.
-
Senior Managing Consultant, Mastercard Romania
.
-
CEO, Trans Sped
Camelia Ivan conduce de doi ani operaţiunile celui mai vechi furnizor de semnătură electronică din România. A coordonat proiecte majore pentru Trans Sped, printre care obţinerea certificării eIDAS pentru identificare video la distanţă, extinderea operaţiunilor în afara ţării şi încheierea unor parteneriate importante în zona de banking şi plăţi electronice. De altfel, Camelia Ivan are la activ peste 10 ani de experienţă în domeniul bancar, ocupând poziţii de top în cadrul unuia dintre cei mai mari jucători din piaţă. Are un doctorat în Economie şi Afaceri Internaţionale şi este cercetător în domeniul digital în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti.
-
Regional Director Eastern Europe, Fintech OS
.