Mugur Isarescu este economist de profesie si s-a remarcat prin pozitia sa de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei, functie pe care o detine din 1990. Pentru longevitatea sa in acest post, Mugur Isarescu a intrat si in Cartea Recordurilor.
In perioada 22 decembrie 1999 - 28 noiembrie 2000 a fost premierul Romaniei, fiind sustinut de Conventia Democrata.
A candidat la alegerile prezidentiale din noiembrie 2000, ca independent sprijinit de CDR, si a iesit pe locul 3 cu 9,54 din sufragii.
Isarescu este autorul unui plan economic, care a condus la redresarea Romaniei printr-o politica monetara pusa in aplicare atat in perioada mandatului sau de prim-ministru, cat si in perioada mandatelor sale de guvernator.
In anul 1993, devine primul roman membru al Clubului de la Roma, a fost ales presedinte al Asociatiei Romane a Clubului de la Roma, iar in 1999 a fost reales in aceasta functie.
-
Guvernator, Banca Naţională a României
-
Viceguvernator, BNR
.
-
CEO, Banca Transilvania
.
-
CEO, BRD Groupe Société Générale
.
-
Preşedinte Consiliul de Supraveghere, UniCredit Bank
Si-a inceput cariera la Banca Romana de Comert Exterior in anul 1973, devenind Presedinte si CEO al acestei banci in 1990. Intre anii 1994 si 1996 a fost CEO al Bancii Bucuresti – o institutie bancara nou creata de catre Alpha Credit Bank of Greece si BERD - si Presedinte al Consiliului de Administratie al Bucharest Investment Group, ramura de investment banking a Bancii Bucuresti. Intre 1996 si 1998 a fost Presedinte al Consiliului de Administratie al Creditanstalt Financial Advisers, ramura de investment banking a Creditanstalt Bankverein Austria.
Din anul 1998 pana in iunie 2007 a fost Presedinte si CEO al subsidiarei Bank Austria Creditanstalt in Romania. In urma fuziunii cu subsidiara locala UniCredit, din iunie 2007 este Presedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank. De asemenea, este membru ne-executiv in Consiliile de Administratie ale subsidiarelor de leasing, investment banking ale Grupului UniCredit in Romania.
Este fondatorul si primul Presedinte (intre 1991 si 1994) al Asociatiei Romane a Bancilor, precum si co-fondator si profesor asociat al Institutului Bancar Roman. -
CEO, Intesa Sanpaolo Bank Romania
.
-
Preşedinte Executiv al Alpha Bank România şi Director General al Reţelei Internaţionale Alpha Bank, Alpha Bank România
Dl Sergiu Oprescu are o vastă experienţă pe pieţele bancare şi de capital din România, cu o carieră de peste 30 de ani în sectorul financiar. Acesta deţine o Diplomă de Master în Inginerie Aerospaţială cu specializarea în Avionică de la Facultatea de Aeronautică, Universitatea Politehnică din Bucureşti, obţinând între timp o diplomă postuniversitară în domeniul financiar de la Universitatea din Colorado şi a urmat numeroase studii de programe executive la Harvard Business School (HBS Alumni PPL promoţia 2019) şi London Business School (LBS Alumni).
S-a alăturat băncii Alpha Bank România în 1994 şi a deţinut mai multe funcţii de conducere înainte să fie numit Preşedinte Executiv în anul 2007. A activat în calitate de Preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti între anii 2000 şi 2006 si ca Preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor intre anii 2015 şi 2021.
În 2019 a fost numit Director General al Reţelei Internaţionale a Grupului Alpha Bank şi membru al Comitetului Executiv al Grupului, supervizând activitatea internaţională a băncii Alpha in Cipru, România, Albania, Marea Britanie şi Luxemburg. În 2023 a fost ales vicepreşedinte al Federaţiei Europene a Creditului Ipotecar – European Mortgage Federation.
-
CEO, Garanti Bank Romania
.
-
Director departament companii multinaţionale, Citibank Romania
-
Vicepreşedinte Executiv Retail şi Private Banking, Membru al Comitetului Executiv, BCR
.
-
Director Executiv, UniCredit Bank
.
-
Preşedinte, CEC Bank
.
-
Vicepreşedinte, BRD-SocGen
-
Senior Adviser, KPMG
.
-
Partener , Deloitte România
Cu o experienţă de peste 15 ani in consultanţă financiară, audit şi fuziuni şi achiziţii, Radu Dumitrescu este Partener în cadrul departamentului de Consultanţă Financiară al Deloitte România si coordoneaza echipa de Servicii de suport in tranzactii (Transaction services).Radu a fost implicat, de-a lungul timpului, în coordonarea echipelor multi-disciplinare ce acţionau în proiecte de due diligence (echipe implicând consultanţi financiari, fiscali sau avocaţi). Radu a fost implicat în peste 200 de proiecte de due diligence atât de partea vânzătorior cât şi de partea cumpărătorilor, inclusiv în achiziţii transfrontaliere.De asemenea, coordonat inca de la primele tranzactii de succes (2011), echipele de consultanti care asista bancile in actiunile de vanzare a unor portofolii de credite neperformante.Clienţii săi fac parte din sectoare industriale diferite, cu provocări specifice: servicii financiare, energie, bunuri de larg consum, telecomunicaţii, industria auto, imobiliare sau farma.Radu a contribuit esenţial la creşterea echipei de asistenţă în tranzactii a Deloitte, care este astăzi printre cele mai dinamice din România, liderul de piaţă în ceea ce priveste asistenţa în cadrul industriei de servicii financiare, deservind un număr impresionant de clienti strategici.Radu este Membru al ACCA UK (Association of Chartered Certified Accountants), Expert Contabil autorizat şi membru al CECCAR, Auditor Financiar şi membru al CAFR.
-
Director General Adjunct – MidCorporate si IMM, Banca Transilvania
.
-
Director Marketing, Banca Transilvania
.
-
Vicepreşedinte Corporate, Raiffeisen
.
-
Vicepreşedinte, BRD
.
-
Vicepreşedinte, BRD-SocGen
.
-
Director Departament IMM, BRD Groupe Société Générale
.
-
CEO, Citi Romania
.
-
Partner, Civitta
.
-
Chief Economist, CEC Bank
.
-
General Manager Romania, Croaţia, Malta şi Slovenia, Visa
Cu o experienţă semnificativă în domeniul bancar şi al plăţilor electronice, Cătălin Creţu are o expertiză solidă în management şi operaţiuni financiare în mai multe zone geografice. După ce a studiat la universităţi de renume din SUA şi Europa şi a lucrat la HSBC Bank USA în New York, Cătălin Creţu se întoarce în România în anul 2004, pentru a conduce biroul local al Visa.
În calitate de General Manager al Visa pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, Cătălin este implicat direct în dezvoltarea şi implementarea planurilor de business şi strategiilor de piaţă pentru Visa în cele patru ţări, coordonarea activităţilor operaţionale în domeniul tehnologiilor de plată, relaţia cu comercianţii şi supervizarea activităţilor de comunicare şi relaţii guvernamentale.
Cătălin Creţu deţine un doctorat în Relaţii Internaţionale la New York University, precum şi un M.A. în Afaceri Internaţionale, la School of International and Public Affairs, Columbia University
-
Director Marketing si comunicare, BCR
.
-
CEO, Loxon
Tamás Erni
He graduated Budapest University of Economic Sciences. He started his career by Raiffeisen Bank Hungary in 1999. Later he worked for Ecostat Institute at the Hungarian Statistical Office in developing macroeconomic forecasting models.
He joined Loxon in 2001 and became responsible to build up the business consulting team of Loxon and manage several projects in transforming bank’s lending operations and risk management procedures (collateral management, rating/scoring, lending systems and Basel II preparation projects throughout the EMEA region). He strongly contributed to Loxon becoming one of the major vendors of the risk management and lending software market, active in 25+ countries as partner and business director of the company.
Tamas is managing Loxon from 2012, as CEO, and since 2017 is responsible for the international expansion as Head of Sales and Chairman of Loxon.
-
CEO, iCredit Romania
.
-
Partener, Valorem
.
-
Head of Trading, BCR
.
-
Partener, EY Romania Transaction Advisory - Financial Services
.
-
Partener, Reff & Asociaţii | Deloitte Legal, Liderul practicii financiar-bancare
Cu 25 ani de experienţă în domeniile bănci, pieţe de capital şi fuziuni şi achiziţii, guvernanţă corporativă şi managementul riscului juridic, Andrei este recomandat de către publicaţia internaţională IFLR 1000 drept un avocat de top în România. Ariile sale de expertiză includ:
- guvernanţă corporativă şi managementul riscului juridic: a asistat companii cu privire la diferite aspecte legate de managementul riscului juridic (conformitate şi guvernanţă corporativă, instrumente cu privire la managementul riscului juridic – programe de prevenire etc.);
- experienţa de reglementare în sectorul serviciilor financiare: a acordat asistenţă cu privire la împrumuturi şi documentaţia de garanţie în contractele de împrumut bilaterale/sindicalizate, finanţări pentru scopurile achiziţiei unei societăţi, restructurări de credite şi executări silite, tranzacţii cu credite neperformante şi structuri de securitizare. A asistat operatori şi autorităţi de supraveghere financiară, bănci, instituţii financiare nebancare, instituţii de plată, fonduri de investiţii, societăţi cotate la bursă în diverse domenii de reglementare a valorilor mobiliare / în sectorul financiar;
- pieţe de capital: a acordat asistenţă cu privire la planurile de oferire de acţiuni, local şi transfrontalier, oferte publice de valori mobiliare, pregătirea ofertelor publice iniţiale, cazuri de tranzacţionare pe baza unor informaţii confidenţiale şi cazuri de manipulare a pieţei;
- fuziuni şi achiziţii: a acordat asistenţă în tranzacţii în diverse industrii, cu un accent deosebit pe serviciile financiare (achiziţii de bănci, instituţii financiare nebancare, societăţi de asigurări).
-
Head of Wholesale Banking, ING Bank Romania
Florin Ilie a preluat rolul de Deputy CEO şi Head of Wholesale Banking ING România, de la 1 noiembrie 2019, după 15 ani de experienţă în bancă.
Florin s-a alăturat echipei ING în 2004, trecând în acest timp prin toate cele trei divizii de business ale băncii: Retail, Mid Corporate şi Wholesale. El a fost, pe rând, director financiar al diviziei de Retail, şeful departamentului de pieţe de capital, director de strategie al băncii şi, ulterior, şeful departamentului de pieţe financiare din România.
Din 2017, Florin a coordonat operaţiunile de vânzări pieţe financiare în cele 9 ţări din Europa Centrală şi de Est (Bulgaria, Cehia, Federaţia Rusă, Polonia, România, Slovacia, Turcia, Ucraina şi Ungaria) din grupul ING, timp în care a crescut nivelul de cooperare şi eficienţă transfrontalieră, bazat pe proactivitate şi abordare sectorială. În paralel, şi-a păstrat rolul de director al operaţiunilor locale de pieţe financiare.
Anterior, Florin a activat ca director de brokeraj, director financiar şi director de strategie şi a lucrat în consultanţă şi diplomaţie, pe durata negocierilor de aderare a României la UE. Florin a fost clasat în primii 3 analişti pe finanţe-bănci din Europa Centrala şi de Est de către Reuters-Thompson, în 2012.
Florin are un master în ştiinţe economice şi sociale de la Universitatea Manchester, a obţinut doctoratul în economie la Academia de Studii Economice şi are un master specializat în finanţe de la Universitatea Harvard.
-
Member of the board, ROCA
.
-
Managing Partner, KPMG
.
-
Country Manager Romania, BNP Paribas
.
-
Partener, Pwc Romania, Deals Leader
Cornelia Bumbăcea este partener de tranzactii din 2004 si s-a alăturat echipei PwC România în ianuarie 2013, fiind responsabila pentru domeniile: Due diligence, Restructurari/Finantari/Refinantari, Investigatii si Asistenta in dispute (Forensic).
Cornelia este un reputat consultant în tranzacţii, având peste 23 de ani de experienţă în cadrul unei firme de servicii profesionale din cadrul Big 4, cu precădere în zona consultanţei financiare şi a tranzacţiilor, avand competenţe şi expertiză în domenii precum: Audit, Due diligence, Fuziuni si Achizitii, Finantari, Restructurari, Privatizari fiind implicată în mai multe proiecte de privatizare atat pe partea cumparatorului cat si pe partea vanzatorului încă de la începutul anilor 1990.
-
Consultant Senior solutii BI, Plaut Consulting
.
-
Account Manager, Mastercard
.