Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
SPECIAL PARTNER Partener Inovatie PARTENER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER PRINCIPAL PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE
Share event
DESPRE EVENIMENT

Videoconferinţa ZF Bankers Summit'21

ZF Bankers Summit 2021 – 6-7 iulie

A 10-A EDIŢIE

 

Cât de mult vor capta băncile din revenirea şi creşterea economică rapidă a României?

Cât de mult va reuşi digitalizarea sistemului bancar să bancarizeze economia şi să aducă mai mulţi clienţi.

 

 

Economia României îşi revine mult mai repede decât aşteptările, iar în T3/2021 va recupera pierderile înregistrate de Covid în 2020.

Cu ajutorul garanţiilor de stat oferite prin IMM Invest şi celelalte programe suport, sistemul bancar a reuşit să depăşească cu bine criza Covid, fără pierderi şi chiar înregistrează o creştere neaşteptată.

Spre deosebire de criza anterioară, de acum 10 ani, băncile sunt pregătite să susţină revenirea şi creşterea economică, mai ales că au resurse financiare importante disponibile, întrebarea fiind mai degrabă cât de rapid şi de mult vor fi dispuse companiile să vină cu proiecte de investiţii şi cu cereri noi de credite.

Românii, persoane fizice au revenit cu toată forţa în bănci, acordările de credite de consum şi mai ales de credite ipotecare fiind la maxime.

Chiar daca dobânzile la credite nu vor mai scădea, având în vedere că BNR nu va mai reduce dobânda de referinţă din cauza revenirii inflaţiei, ratele rămân în continuare suficient de mici şi chiar o eventuală creştere a lor nu va crea probleme debitorilor.

Băncile din România sunt în plin proces de digitalizare, modelele actuale de business confruntandu-se cu aşteptările pieţei şi ale clienţilor.

Sucursalele bancare vor fi prezente în continuare, dar mai degrabaa ca puncte de promovare şi consultanţă, marea majoritate a operaţiunilor inclusiv cele de vânzări de produse şi servicii mutandu-se în format digital.

Chiar dacă se vorbeşte mult despre fintech-uri, impactul lor în România este limitat, doar la nivelul transferurilor, modelul de atragere de depozite şi acordare de credite fiind mai puţin testat.

Din perspectiva resursei umane, băncile intră într-un ciclu în care vor avea nevoie mai puţin oameni de front office pentru operaţiunile de rutină, ci mai mult de oameni de digital începând de la programatori, IT-işti, până la marketing şi social media.

În cadrul conferinţei ZF Bankers 2021, Ziarul Financiar va discuta cu invitaţii săi despre cât de mult reuşesc băncile să capteze din revenirea şi creşterea economică, despre finanţarea noilor proiecte de investiţii, dar şi despre gestiunea curentă a firmelor afectate economic şi financiar de criza COVID, despre creşterea pieţei imobiliare, rezidenţiale, susţinută de acordări de credite, despre schimbarea comportamentelor clienţilor şi cum se face trecerea către digital, despre provocările care vor veni atunci când economia se va supraîncălzi şi vor fi luate măsuri de corecţie, creşterea dobânzilor, cursului, majorări de taxe şi impozite, restructurare operaţională şi de personal, etc.

Ziarul financiar îi va aduce la aceeaşi masă de discuţie pe principalii conducători de bănci, oficialii BNR, operatori de servicii bancare, (MASTERCARD, VISA), fintech-urile care operează pe piaţa românească, consultanţi specializaţi în analiza sistemelor bancare, avocaţi, etc.

De asemenea, ZF va aduce şi o perspectivă externă a ceea ce se întâmplă în Europa în sistemele bancare şi cum raportează România la schimbările europene prin intermediul unor consultanţi externi.

 

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali