Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
SPECIAL PARTNER Partener Inovatie PARTENER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER PRINCIPAL PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE
Share event
DESPRE EVENIMENT

ZF Bankers Summit 2021 – 6-7 iulie

A 10-A EDIŢIE

 

Cât de mult vor capta băncile din revenirea şi creşterea economică rapidă a României?

Cât de mult va reuşi digitalizarea sistemului bancar să bancarizeze economia şi să aducă mai mulţi clienţi.

 

 

Economia României îşi revine mult mai repede decât aşteptările, iar în T3/2021 va recupera pierderile înregistrate de Covid în 2020.

Cu ajutorul garanţiilor de stat oferite prin IMM Invest şi celelalte programe suport, sistemul bancar a reuşit să depăşească cu bine criza Covid, fără pierderi şi chiar înregistrează o creştere neaşteptată.

Spre deosebire de criza anterioară, de acum 10 ani, băncile sunt pregătite să susţină revenirea şi creşterea economică, mai ales că au resurse financiare importante disponibile, întrebarea fiind mai degrabă cât de rapid şi de mult vor fi dispuse companiile să vină cu proiecte de investiţii şi cu cereri noi de credite.

Românii, persoane fizice au revenit cu toată forţa în bănci, acordările de credite de consum şi mai ales de credite ipotecare fiind la maxime.

Chiar daca dobânzile la credite nu vor mai scădea, având în vedere că BNR nu va mai reduce dobânda de referinţă din cauza revenirii inflaţiei, ratele rămân în continuare suficient de mici şi chiar o eventuală creştere a lor nu va crea probleme debitorilor.

Băncile din România sunt în plin proces de digitalizare, modelele actuale de business confruntandu-se cu aşteptările pieţei şi ale clienţilor.

Sucursalele bancare vor fi prezente în continuare, dar mai degrabaa ca puncte de promovare şi consultanţă, marea majoritate a operaţiunilor inclusiv cele de vânzări de produse şi servicii mutandu-se în format digital.

Chiar dacă se vorbeşte mult despre fintech-uri, impactul lor în România este limitat, doar la nivelul transferurilor, modelul de atragere de depozite şi acordare de credite fiind mai puţin testat.

Din perspectiva resursei umane, băncile intră într-un ciclu în care vor avea nevoie mai puţin oameni de front office pentru operaţiunile de rutină, ci mai mult de oameni de digital începând de la programatori, IT-işti, până la marketing şi social media.

În cadrul conferinţei ZF Bankers 2021, Ziarul Financiar va discuta cu invitaţii săi despre cât de mult reuşesc băncile să capteze din revenirea şi creşterea economică, despre finanţarea noilor proiecte de investiţii, dar şi despre gestiunea curentă a firmelor afectate economic şi financiar de criza COVID, despre creşterea pieţei imobiliare, rezidenţiale, susţinută de acordări de credite, despre schimbarea comportamentelor clienţilor şi cum se face trecerea către digital, despre provocările care vor veni atunci când economia se va supraîncălzi şi vor fi luate măsuri de corecţie, creşterea dobânzilor, cursului, majorări de taxe şi impozite, restructurare operaţională şi de personal, etc.

Ziarul financiar îi va aduce la aceeaşi masă de discuţie pe principalii conducători de bănci, oficialii BNR, operatori de servicii bancare, (MASTERCARD, VISA), fintech-urile care operează pe piaţa românească, consultanţi specializaţi în analiza sistemelor bancare, avocaţi, etc.

De asemenea, ZF va aduce şi o perspectivă externă a ceea ce se întâmplă în Europa în sistemele bancare şi cum raportează România la schimbările europene prin intermediul unor consultanţi externi.

 

 

Află mai multe
TEME DE DISCUTIE
 • Analiza sistemului bancar în 2020 şi prima parte din 2021.
 • Care sunt indicatorii care au înregistrat creşteri versus cei care au scăzut.
 • Cu ce se confruntă băncile în acest an, puncte tari şi puncte slabe.
 • Evoluţia programului IMM Invest şi a celor alte programe suport din perspectiva băncilor.
 • Cum va gestiona BNR procesul de creştere a inflaţiei care va aduce şi creşterea dobânzilor.
 • Care va fi impactul creşterii dobânzilor asupra companiilor şi persoanelor fizice şi implicit asupra sistemului bancar.
 • Care sunt domeniile şi sectoarele economice care atrag investiţii şi cereri de credite.
 • Care sunt noile modele de evaluare a riscului pe care le folosesc băncile.
 • Care sunt rezultatele procesului de cunoaştere a clientelei conform noilor reglementari bancare.
 • Ce bănci au câştigat teren în 2020 şi prima parte din 2021.
 • Care a fost rezultatul achiziţiilor bancare făcute în ultimul an.
 • Cum se face trecerea de la funcţionarul bancar clasic la IT, programatori, oameni de marketing şi social media.
 • Cum pot firmele de tehnologie să ajute şi să susţină o transformare digitală mai rapidă a băncilor.
 • Telefonul mobil, banca virtuală pentru fiecare.
 • Cum vor rezista băncile mici care nu au o masă critică a transformărilor bancare în care aduc restricţii şi un necesar de capital mai mare, procese care se confruntă şi cu digitalizarea bancară care necesită resurse financiare umane importante.
 • Care sunt provocările cu care se confruntă avocaţii specializaţi pe sistemul bancar.
 • Cât au castigat teren comerţul online şi transferurile electronice
 • Care va fi impactul asupra sistemului bancar dacă marii retaileri online lansează propriile carduri şi credite de consum.
 • Care sunt şansele operatorilor de telefonie mobilă să câştige teren pe piaţa serviciilor financiare.
 • Cum este privit sistemul bancar românesc de la Bruxelles şi de către principalii finanţatori externi – BERD, BEI, Banca Mondială, FMI.

 

Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali