Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
PARTENER GOLD PARTENER GOLD PARTENER SILVER PARTENER GOLD PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER GOLD PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE
Parteneri suport
Share event
DESPRE EVENIMENT

GALA ZF 2022

Gala ZF 2022

Cum va arăta lumea occidentală după această criză economică şi politică globală?/ Care vor fi tendinţele care vor marca următorul deceniu?/ Unde se va situa România şi cum poate să profite de schimbările politice, sociale, economice şi militare care vor veni? 

Cele mai valoroase companii din România

 

Ziarul Financiar va organiza în noiembrie 2022 a 19-a ediţie a Galei ZF, cel mai important eveniment de business din România.

Liniştea şi prosperitatea din ultimele decenii ale Occidentului este pusă acum la încercare de războiul din Ucraina, de explozia inflaţiei şi scăderea puterii de cumpărare.

Europa este prinsă la mijloc, între Rusia, SUA şi China, fiind zona care pierde cel mai mult din acest conflict militar, din criza energiei şi din recesiunea economică care va veni.

Dar în spatele acestor crize se pun acum bazele noii lumi şi ale noilor trenduri care vor apărea:

 

  • Ce va urma după globalizarea economică din ultimele decenii, care a adus creştere economică şi a deschis lumea?
  • Pot statele să-şi rezolve problemele economice, sociale, politice şi militare pe cont propriu?
  • Cum pot fi readuse mai aproape de casă fluxurile comerciale?
  • Cum vor reacţiona oamenii la inflaţie, creşterea dobânzilor şi scăderea puterii de cumpărare?
  • Cât mai poate fi ţinut echilibrul politic şi liniştea socială a lumii occidentale?
  • Cum va reacţiona societatea occidentală la populism şi la liderii politici extremi?
  • Cum vor face faţă ţările occidentale la scăderea demografică şi la necesitatea deschiderii graniţelor pentru alte popoare, cu alte culturi?
  • Care este noua formă prin care va exista şi funcţiona Uniunea Europeană în noua lume?
  • Poate avea Europa şi o forţă militară care să apere graniţele statelor membre la ameniţările externe?
  • Cum vor face faţă statele occidentale la creşterea datoriei publice şi la presiunea majorărilor salariale?
  • Cât mai pot băncile centrale să susţină guvernele?
  • Cum poate câştiga România din schimbările geopolitice care vor veni?
  • Cum mai poate creşte economic şi cum mai poate atrage investiţii străine o ţară care se află la graniţa unui conflict militar, şi care este ameninţată în orice moment?
  • Cum poate face faţă România la trendul de deglobalizare care se anunţă?
  • Cum pot înlocui banii europeni investiţiile străine?

Aceste întrebări şi teme vor fi discutate la Gala ZF 2022, care va avea loc joi, 24 noiembrie, începând cu ora 19.00, la Hotelul Marriott din Bucureşti.

În acest an vom încerca să aflăm răspunsul la aceste întrebări alături de invitatul special, Ian Goldin, profesor la catedra de Globalizare şi Dezvoltare a Universităţii Oxford din Anglia.

Timp de zece ani, Ian Goldin a activat în funcţia de director fondator al Şcolii Oxford Martin, iar în prezent conduce programele de cercetare ale institutului, privind schimbările tehnologice, economice, politice, sociale şi demografice la nivel global.

El a fost vicepreşedinte al Băncii Mondiale, iar acum, prin ocupaţia actuală, are acces la cele mai importante discuţii legate de viitorul următorului deceniu.

De asemenea, ca în fiecare an, ZF va veni cu topul celor mai valoroase companii din România, un clasament care ne arată până la urmă rezultatele businessului din România.

Gala ZF 2022 ne aduce faţă în faţă cu cele mai valoroase companii din România.

În cadrul galei, Ziarul Financiar lansează catalogul Top 100 cele mai valoroase companii din România, ajuns la ediţia a XVII-a, şi premiază cele mai valoroase 10 companii şi bănci din economie.

Top 100 cele mai valoroase companii din România este un demers jurnalistic pornit în 2006, când, într-o economie cu creşteri şi investiţii străine record, Ziarul Financiar şi-a pus problema valorii, a preţului companiilor locale, indicator care înglobează mai mult decât cifre de afaceri sau marje de profit.

De la prima ediţie topul a fost realizat în colaborare cu casa de investiţii Capital Partners – cum se numea la acea dată, în prezent BT Capital Partners. În ultimii trei ani şi firma de evaluare Veridio a fost partener al ZF în realizarea acestui Catalog.

 

 

 

Parteneri oficiali
Parteneri oficiali