Conferinţe
  Meniu
Parteneri oficiali
SPECIAL PARTNER Partener Inovatie PARTENER GOLD PARTENER GOLD PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER SILVER PARTENER GOLD PARTENER PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER PRINCIPAL PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE PARTENER BRONZE
Share event
DESPRE EVENIMENT

ZF Bankers Summit 2022 – 11 – 12 – 13 iulie 2022

A 11 -A EDIŢIE
 
Băncile faţă în faţă cu o nouă provocare
Explozia preţurilor la materii prime, creşterea inflaţiei, majorarea dobânzilor, tensiuni majore în economie, presiunea asupra companiilor, creşterea riscurilor.
 
 
 
Daca din criza Covid sistemul bancar a iesit mai bine decat a intrat, ce va fi acum?
 
Din criza COVID, martie 2020 – martie 2022, sistemul bancar romanesc a iesit, obtinand cele mai bune rezultate din istorie.
 
Dobanzile mici au dus la cresterea cererii de credite, iar bancile si-au mentinut finantarea in economie, si datorita programelor statului de garantii.
 
Nici bine nu s-a incheiat criza Covid ca lumea a intrat intr-o alta criza, putin asteptata.
 
Razboiul din Ucraina a schimbat dintr-o data intreaga lume, fluxurile de materii prime si comerciale au fost date peste cap, cresterea preturilor la energie face ravagii, iar inflatia a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 ani din Romania si ultimii 40 ani in Europa si SUA.
 
Conceptul de globalizare care a condus lumea occidentala in ultimii 40 ani este sub presiune, iar viitorul economic pare sa stea sub semnul deglobalizarii, regionalizarii productiei si schimbarii intregului flux comercial.
 
Bancile centrale au inceput procesul de crestere a dobanzilor, dar in pasi prudenti pentru a nu afecta si mai mult economiile aflate sub presiunea inflatiei si scaderii puterii de cumparare a consumatorilor.
 
Datorita cresterii soliditatii, ca urmare a prudentei manifestate in ultimii ani, sistemul bancar romanesc intra in aceasta criza cu resurse suficiente pentru a face fata noilor provocari. Intrebarea este cum va rezista economia si companiile in fata acestei noi situatii cu care nimeni nu s-a confruntat in ultimii 20 ani.
 
In ciuda aceste noi crize, sistemul bancar trebuie sa isi urmeze modernizarea inceputa in ultimii ani ca urmare a presiunii tehnologice care vine din spate.
 
Digitalizarea operatiunilor bancare este un proces care se intampla indiferent de contextul geopolitic sau economic.
 
Telefonul mobil a devenit banca fiecarui consumator, iar bancile trebuie sa faca fata cerintelor tot mai ridicate cerute de consumatori. 
 
Ca la fiecare editie ZF Bankers Summit, Ziarul Financiar va aduce in fata publicului pe cei mai puternici bancheri comerciali din Romania, oficialii Banci Nationale, analisti economici, consultanti, avocati pentru a discuta despre provocarile situatiei actuale si mai ales cum va arata viitorul apropiat in noul context economic si geopolitic.
 
 
 
Află mai multe
TEME DE DISCUTIE

ZF Banking

  • Cum arata sistemul bancar in 2022, principalii parametri, puncte tari/ puncte slabe, care este perspectiva pentru a doua parte a anului?
  • Care sunt temele de discutie pentru principalele banci in 2022 in noul context macroeconomic si geopolitic – planuri de crestere, digitalizare, atragerea de depozite/ acordarea de credite, sectoare in top pentru creditare, bancabilitatea companiilor, evaluarea riscurilor.
  • Cum arata piata bancara de retail dupa cresterea inflatiei, cresterea dobanzilor, scaderea puterii de cumparare si temele legate de razboiul din Ucraina – care este apetitul de creditare/ atragerea de depozite bancare in lei si readucerea banilor in sistem? Sucursalele fizice, cum arata transformarea sucursalelor fizice in centre de consultanta, care sunt aplicatiile bancare care castiga teren?
  • Cat au castigat platile electronice teren in ultimul an?
  • Care sunt aplicatiile de plata cele mai utilizate?
  • Care sunt tendintele in piata – dupa plata cu telefonul ce urmeaza?
  • Care aplicatii de plata sunt in trend la nivel mondial?
  • Cum arata piata de creditare pentru microintreprinderi, IMM-uri?
  • Care sunt sectoarele care reusesc sa aiba crestere, care sunt pietele de se pot extinde IMM-urile, care este apetitul de creditare al bancilor pentru acest segment in noul context de inflatie, cresterea dobanzilor, scaderea vanzarilor?
  • Cum functioneaza programul de garantii guvernamentale, ce se va intampla dupa expirarea IMM Invest, care sunt sectoarele care au nevoie de garantii, care sunt riscurile actuale?
  • Cum arata piata bancara de corporate pentru finantarea companiilor mari, a firmelor romanesti/ multinationale, care este apetitul pentru noi investitii mari a companiilor, cum se evalueaza riscul, care este impactul cresterii dobanzilor.
  • Cum arata piata riscului bancar in acest moment, care sunt noile modele pe care le aplica bancile avand in vedere contextul actual complicat, cum se transpune in risc cresterea inflatiei, cresterea dobanzilor si evaluarea garantiilor?
  • Cum arata stabilitatea financiara a Romaniei? Perspectiva Bancii Nationale – indicatori, unde va creste inflatia, unde vor creste dobanzile, stabilitatea cursului valutar, riscurile care se acumuleaza in sistemul bancar si pe pietele financiare, riscurile care vin din afara – cresterea dobanzilor euro/dolari, retragerea banilor din zonele emergente catre SUA si Europa.
  • Cum evolueaza pietele financiare in noul context – cum fac fata echipelor de trezorerie la tensiunile din piata? O discutie despre piata interbancara, valutara, piata titlurilor de stat, cresterea dobanzilor, stabilitatea cursului valutar leu/euro.
  • Care sunt temele legislative cele mai presante care vizeaza sistemul bancar?
  • Care este apetitul de M&A pentru piata bancara, cum vor rezista bancile mici care nu au masa critica si nici clienti suficienti.
  • Cum arata noua lume bancara, in ce stadiu se afla digitalizarea sistemului bancar romanesc – cine vine din spate si cu ce tehnologii, ce aplicatii bancare sunt in top, cum reactioneaza clientii la procesul de digitalizare.
  • Ce va schimba conceptul de ESG-ul in finantarea companiilor si a economiei in Romania?
  • Ce se intampla pe piata creditarii imobiliare atat la nivelul dezvoltatorilor cat si la nivelul clientilor finali, impactul cresterii dobanzilor, preturilor la materialele de constructii, impactul la nivelul creditarii.

 

ZF ASIGURARI

  • Situaţia la zi a pieţei asigurărilor şi perspectivele pentru perioada următoare
  • Ce se va întâmpla pe piaţa RCA? Ce trebuie făcut pentru a evita un nou faliment?
  • Cum arată piaţa brokerilor şi ce provocări întâmpină ca urmare a falimentului City Insurance.
  • Ce sincope legislative împiedică funcţionarea pieţei? De ce nu s-au concretizat până acum soluţiile?
  • Ce se va întâmpla pe piaţa asigurărilor de garanţii? De ce asigurătorii nu vor să preia riscurile dacă segmentul pare profitabil?
  • Vor putea asigurările de viaţă să prindă din urmă asigurările generale?
  • Care este potenţialul pe care piaţa asigurărilor încă nu l-a exploatat?
  • Cât de multă nevoie are piaţa de jucători noi?
Află mai multe
Parteneri oficiali
Parteneri oficiali