-
Preşedinte ARB, CEC Bank
.
-
CEO, Banca Transilvania
.
-
CEO, ING Bank România
Mihaela Bîtu a preluat rolul de CEO al ING Bank România în iulie 2019. Anterior a ocupat poziţia de Head of Wholesale Banking şi Director Adjunct. În acest rol, a condus divizia responsabilă cu afacerile derulate de ING cu clienţii corporativi mari şi instituţiile financiare, incluzând gestionarea portofoliului de produse şi deservirea clienţilor. Începând din mai 2018, ea este şi membru al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor.
Mihaela s-a alăturat băncii ING în 1995 că management trainee, la scurt timp după ce grupul ING şi-a început activitatea în România. În ultimii 24 de ani, ea şi-a dezvoltat o carieră de succes în cadrul ING, în principal în domeniul Wholesale Banking, îndeplinind o varietate de roluri, care au implicat managementul relaţiilor cu clienţii, derularea numeroase tranzacţii din ariile M&A, pieţe de capital, creditare, precum şi coordonarea de echipe şi proiecte complexe, local şi internaţional.
De asemenea, a încheiat cu succes două mandate internaţionale, cea mai recentă în perioada 2008-2010, în calitate de Head of General Lending Products pentru Europa Centrală şi de Est, în cadrul ING Olanda. Înainte, între 1999-2000, a îndeplinit un stagiu internaţional ca membru al echipei Corporate Finance Central & Eastern Europe din cadrul ING Marea Britanie.
Pregătirea sa educaţională include un MBA de la Şcoala de Management din Bucureşti (în asociere cu Universite du Quebec a Montreal) absolvit summa cum laudae, şi o diplomă de licenţă în finanţe de la Academia de Studii Economice din Bucureşti.
Mihaela este căsătorită şi mamă a doi copii, un băiat şi o fată. Este motivată de provocări şi apreciază experienţele noi şi diverse, atât în carieră cât şi în viaţa personală.
-
CEO, BRD Groupe Société Générale
.
-
Presedinte Executiv, Alpha Bank România
Dl Sergiu Oprescu are o vastă experienţă pe pieţele bancare şi de capital din România, cu o carieră de peste 30 de ani în sectorul financiar. Acesta deţine o Diplomă de Master în Inginerie Aerospaţială cu specializarea în Avionică de la Facultatea de Aeronautică, Universitatea Politehnică din Bucureşti, obţinând între timp o diplomă postuniversitară în domeniul financiar de la Universitatea din Colorado şi a urmat numeroase studii de programe executive la Harvard Business School (HBS Alumni PPL promoţia 2019) şi London Business School (LBS Alumni).
S-a alăturat băncii Alpha Bank România în 1994 şi a deţinut mai multe funcţii de conducere înainte să fie numit Preşedinte Executiv în anul 2007. A activat în calitate de Preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti între anii 2000 şi 2006 si ca Preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor intre anii 2015 şi 2021.
În 2019 a fost numit Director General al Reţelei Internaţionale a Grupului Alpha Bank şi membru al Comitetului Executiv al Grupului, supervizând activitatea internaţională a băncii Alpha in Cipru, România, Albania, Marea Britanie şi Luxemburg. În 2023 a fost ales vicepreşedinte al Federaţiei Europene a Creditului Ipotecar – European Mortgage Federation.
-
Director General, FNGCIMM
-
Executive President, First Bank
Henk are o experienţă de peste 30 de ani în sectorul bancar internaţional, care include coordonarea unor activităţi de divizie, naţionale şi regionale, precum şi gestionarea unor active şi portofolii în regiuni şi pe pieţe foarte diverse, în principal în Europa Centrală şi de Est. El a mai activat în România în perioada 2011-2014, în calitate de Country Executive al Royal Bank of Scotland.
Henk are în portofoliul profesional o serie de reuşite, atât în transformarea organizaţiilor, cât şi în programe complexe de schimbare, care au dus la îmbunătăţirea performanţelor comerciale, financiare şi operaţionale ale organizaţiilor şi au inclus elaborarea şi implementarea de strategii, fuziuni şi achiziţii, restructurări, cedări de active, divizări şi redimensionari.
El şi-a desfăşurat cu succes activitatea într-o varietate de medii organizaţionale, culturale şi geografice, a locuit şi a lucrat în Ţările de Jos, Regatul Unit, Rusia şi CSI, România, Polonia, Republica Cehă, Turcia, Emiratele Arabe Unite şi a acumulat un plus de experienţă regională în America Latină.
Henk deţine un masterat în econometrie de la Universitatea Erasmus din Rotterdam.
-
vicepresedinte, Raiffeisen Bank Romania
.
-
CEO, Salt Bank
.
-
Vicepreşedinte, BRD
.
-
Country Manager, Visa România
Elena Ungureanu are o experienta de peste 25 de ani in domeniul platilor electronice. De-a lungul carierei sale, a participat activ la principalele momente care au marcat evolutia pietei cardurilor in Romania, de la emiterea primului card bancar pana la introducerea celor mai noi tehnologii de plata.
Elena s-a alaturat echipei Visa din Romania in anul 2003 si in prezent este Country Manager al companiei. Din aceasta pozitie, Elena se implica direct in dezvoltarea si implementarea planurilor de business si strategiilor de piata ale companiei pe plan local, avand de asemenea atributii in ceea ce priveste coordonarea activitatilor operationale in domeniul tehnologiilor de plata, precum si relatia cu bancile partnere si comerciantii locali.
Elena este absolventa a Facultati de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.
-
Director , Directia stabilitate financiara BNR
.
-
Vicepreşedinte, BRD-SocGen
-
Director Departament IMM, BRD Groupe Société Générale
.
-
Head of Wholesale Banking, ING Bank Romania
Florin Ilie a preluat rolul de Deputy CEO şi Head of Wholesale Banking ING România, de la 1 noiembrie 2019, după 15 ani de experienţă în bancă.
Florin s-a alăturat echipei ING în 2004, trecând în acest timp prin toate cele trei divizii de business ale băncii: Retail, Mid Corporate şi Wholesale. El a fost, pe rând, director financiar al diviziei de Retail, şeful departamentului de pieţe de capital, director de strategie al băncii şi, ulterior, şeful departamentului de pieţe financiare din România.
Din 2017, Florin a coordonat operaţiunile de vânzări pieţe financiare în cele 9 ţări din Europa Centrală şi de Est (Bulgaria, Cehia, Federaţia Rusă, Polonia, România, Slovacia, Turcia, Ucraina şi Ungaria) din grupul ING, timp în care a crescut nivelul de cooperare şi eficienţă transfrontalieră, bazat pe proactivitate şi abordare sectorială. În paralel, şi-a păstrat rolul de director al operaţiunilor locale de pieţe financiare.
Anterior, Florin a activat ca director de brokeraj, director financiar şi director de strategie şi a lucrat în consultanţă şi diplomaţie, pe durata negocierilor de aderare a României la UE. Florin a fost clasat în primii 3 analişti pe finanţe-bănci din Europa Centrala şi de Est de către Reuters-Thompson, în 2012.
Florin are un master în ştiinţe economice şi sociale de la Universitatea Manchester, a obţinut doctoratul în economie la Academia de Studii Economice şi are un master specializat în finanţe de la Universitatea Harvard.
-
Ofiţer Şef Management Active şi Pasive, CEC Bank
-
Director General, Trezorerie
.
-
Director operatiuni de piata, BNR
.
-
Partener, Head of Banking & Finance, NNDKP
Alina Radu, Partener, este coordonator al practicii de Drept Bancar şi Finanţări din cadrul NNDKP şi unul dintre cei mai reputaţi avocaţi români din domeniu. Alina are o experienţă profesională de peste 20 ani dobândită prin coordonarea şi implicarea într-o gamă largă de proiecte complexe care au contribuit în mod semnificativ la evoluţia sistemului financiar-bancar din România, atât prin dezvoltarea şi extinderea cadrului de reglementare aferent serviciilor financiare, cât şi prin fuziuni şi achiziţii în domeniul bancar, precum privatizarea BCR.
Experienţa sa profesională este recunoscută de ghiduri internaţionale de specialitate, precum Chambers & Partners sau European Legal 500, unde este inclusă în Hall of Fame al profesioniştilor în drept bancar şi finanţări.
-
Vicepreşedinte Executiv Retail şi Private Banking, Membru al Comitetului Executiv, BCR
.
-
Director Executiv, UniCredit Bank
.
-
Vicepresedinte, Raiffeisen Bank
.
-
Deputy CEO & Head of Retail Banking, ING Bank România
.
-
Director Produse, CEC Bank
-
General Manager , Sucursala Revolut Bank România şi Italia
Gabriela Simion, General Manager Sucursala Revolut Bank România şi Italia, are o experienţă de peste 20 de ani în industria financiar-bancară, ocupând poziţii manageriale C-level în organizaţii multinaţionale precum ABN AMRO, RBS, Citibank şi BRD - Societe Generale. Şi-a început cariera în banking la ABN AMRO, în 1999, în domeniul corporate şi a continuat parcursul profesional preponderent în zona de retail banking şi business development. Anterior preluării responsabilităţilor în cadrul Revolut, Gabriela a fost Director General Adjunct la banca Intesa San Paolo. S-a alăturat Revolut în martie 2021.
-
Vicepresedinte, Raiffeisen Bank
.
-
Principal, Kearney
.
-
CEO, Garanti Bank Romania
.
-
CEO, Trans Sped
Camelia Ivan conduce de doi ani operaţiunile celui mai vechi furnizor de semnătură electronică din România. A coordonat proiecte majore pentru Trans Sped, printre care obţinerea certificării eIDAS pentru identificare video la distanţă, extinderea operaţiunilor în afara ţării şi încheierea unor parteneriate importante în zona de banking şi plăţi electronice. De altfel, Camelia Ivan are la activ peste 10 ani de experienţă în domeniul bancar, ocupând poziţii de top în cadrul unuia dintre cei mai mari jucători din piaţă. Are un doctorat în Economie şi Afaceri Internaţionale şi este cercetător în domeniul digital în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti.
-
Expert Consultant Corporate Healthcare, SIGNAL IDUNA
Florentina are o experienţă de peste 15 ani în zona beneficiilor medicale extrasalariale sub forma asigurărilor de sănătate, fiind unul dintre primii specialişti din România dedicaţi acestei arii. Cei peste 20 de ani de activitate în domeniul vânzărilor, negocierii şi al managementului de personal, au ajutat-o să implementeze proiecte inovatoare, să demareze parteneriate de durată şi să găsească soluţii eficiente pentru a depăşi diverse situaţii de criză.
-
CEO, CITR
.
-
Director HR, BRD - Groupe Soc-Gen
.
-
Managing Partner, McKinsey România
.
-
Director de Resurse Umane, ING Bank
Având peste 15 ani de experienţă în consultanţă de business, vânzări şi resurse umane în cadrul unor companii prestigioase la nivel naţional şi internaţional, Mihaela Ioniţă a preluat rolul de Director de Resurse Umane al ING Bank România în ianuarie 2023.
Anterior, ea a ocupat poziţia de Head of HR al Lidl România pentru aproape 2 ani, urmând pe parcursul carierei sale ariile de consultanţă, apoi business şi, în cele din urmă, resurse umane.
Cariera ei a început în cadrul Deloitte şi KPMG, alăturându-se apoi companiei Xerox România în 2008, unde a coordonând atât activităţi de vânzări, dar şi procese operaţionale. Din 2011 a devenit HR Director pentru aceeaşi companie, acoperind totodată 6 ţări din Europa Centrală şi de Est. În 2013 a acceptat o provocare internaţională şi a devenit People Services Manager pentru Coca Cola HBC Business Services Organisation (shared service center), relocându-se pentru 3 ani în Bulgaria. Ulterior a preluat poziţia de Country HR Manager pentru România la Coca Cola HBC, până în februarie 2021.
Mihaela este absolventă a Facultăţii de Relaţii Economice din cadrul ASE Bucureşti, deţinând totodată şi un MBA în economie la Central European University din Viena.
Aşa cum se descrie ea însăşi, Mihaela este pasionată de dezvoltarea organizaţiilor în parteneriat cu colegii din business şi prin promovarea unei culturi deschise, colaborative, care stimulează înalta performanţă.
-
COO, Fintech Os CEE
.
-
Director General, Horváth & Partners Management Consulting Bucureşti
.
-
Director Executiv Corporate, Banca Transilvania
.
-
Director Executiv, Directia Managementul Riscului Corporate, BCR
.
-
Partner, PeliPartners
.
-
Presedinte Directorat, Fondul Roman de Contragarantare
Stere Farmache – Preşedinte al Directoratului Fondului Român de Contragarantare SA (FRC)In anul 1995 este selectat CEO şi înfiinţează Bursa de Valori din Bucureşti (BVB), instituţie pe care a condus-o până în anul 2009. În perioada 2007 – 2016 a fost membru al Consiliului de Administraţie al BVB, iar timp de 6 ani a ocupat poziţia de Preşedinte al acestuia. Piaţa de capital este un domeniu de care şi-a legat numele, dar şi-a dezvoltat cariera în domeniul financiar-bancar lucrând la Depozitarul Central SA, Alpha Bank şi Alpha Finance Romania unde a ocupat poziţii de Vicepreşedinte în perioada 2006 – 2010, respectiv Prim-Vicepreşedinte, membru CA şi Preşedinte CA al Alpha Finance Romania.In perioada septembrie 2015-martie 2020 a fost selectat membru, respectiv preşedinte al Directoratului FRC, unde a revenit în martie 2022 prin acordarea de mandate de către Consiliul de Supraveghere al Fondului.
-
Secretar de Stat, Ministerul Finanţelor
Mihai Precup este Secretar de Stat in cadrul Ministerului Finanţelor şi are în responsabilitatea sa relaţia cu Instituţiile Financiare Internaţionale, managementul participaţiilor statului si divizia de management al investiţiilor publice.
Mihai a fost partener şi membru în comitetul de investiţii al unui fond de private equity cu filiale în Luxembourg şi Bucureşti. Mihai este un bancher experimentat în domeniul investiţiilor şi al dezvoltării, cu o carieră de excepţie în Luxemburg şi Franţa. Pentru 5 ani, el a fost cadru didactic la Universitatea Sorbona în Paris unde a predat un curs de Politici Monetare şi un curs de private equity.
Mihai Precup a absolvit un program de doctorat în private equity care a fost desfăşurat în cotutelă între Universitatea Paris 1 Panthéon Sorbonne şi Universitatea de Vest din Timişoara. De asemenea, Mihai a absolvit programul de licenţă al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi a urmat un masterat în inginerie financiară la Universitatea Paris 1 Panthéon Sorbonne.
Timp de câţiva ani, a fost consilier al vicepreşedintelui Băncii Europene de Investiţii, responsabilităţile sale fiind legate de Europa de Sud-Est (Grecia, Cipru, Bulgaria, România şi FYROM). În această calitate, a sprijinit finanţări în valoare de peste 10 miliarde de euro pentru dezvoltarea proiectelor publice şi a companiilor locale. Mihai Precup are legături extinse cu lumea financiară şi de afaceri la nivelul UE şi nu numai, şi este pasionat de dezvoltarea pe termen lung a României.
Mihai a fost nominalizat în Forbes 30 sub 30 ca un lider în ascensiune în sectorul financiar-bancar.
-
Partener, Deloitte Romania
Alexandra Smedoiu este Partener Servicii Fiscale, responsabilă cu aria de practică aferentă impozitului pe profit; ea este specializată în oferirea de consultanţă companiilor multinaţionale şi întreprinzătorilor locali atât în materie de taxe locale, cât şi in ceea ce priveşte structuri fiscale internaţionale. De asemenea, ea este lider al serviciilor de consultanţă pentru sectorul imobiliar şi coordonează programul Deloitte SheXO Club.
Este licenţiată în economie şi afaceri internaţionale, şi a urmat un master în managementul proiectelor internaţionale.
Alexandra este analist financiar calificat conform Chartered Financial Analyst şi preşedinte al CFA Society România, o organizaţie non-profit care reuneşte profesionişti de top din industria serviciilor financiare. Ea este şi membru al Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), al Chartered Institute of Taxation (CIOT UK) şi al Camerei Consultanţilor Fiscali din România.
-
Preşedintele Consiliul de Administratie, Libra Internet Bank
.
-
EMEIA Financial Services Sector Leader, EY
.
-
Director Vânzări şi Distribuţie, Allianz-Tiriac Asigurari
.
-
Partener, Reff & Asociaţii | Deloitte Legal, Liderul practicii financiar-bancare
Cu 25 ani de experienţă în domeniile bănci, pieţe de capital şi fuziuni şi achiziţii, guvernanţă corporativă şi managementul riscului juridic, Andrei este recomandat de către publicaţia internaţională IFLR 1000 drept un avocat de top în România. Ariile sale de expertiză includ:
- guvernanţă corporativă şi managementul riscului juridic: a asistat companii cu privire la diferite aspecte legate de managementul riscului juridic (conformitate şi guvernanţă corporativă, instrumente cu privire la managementul riscului juridic – programe de prevenire etc.);
- experienţa de reglementare în sectorul serviciilor financiare: a acordat asistenţă cu privire la împrumuturi şi documentaţia de garanţie în contractele de împrumut bilaterale/sindicalizate, finanţări pentru scopurile achiziţiei unei societăţi, restructurări de credite şi executări silite, tranzacţii cu credite neperformante şi structuri de securitizare. A asistat operatori şi autorităţi de supraveghere financiară, bănci, instituţii financiare nebancare, instituţii de plată, fonduri de investiţii, societăţi cotate la bursă în diverse domenii de reglementare a valorilor mobiliare / în sectorul financiar;
- pieţe de capital: a acordat asistenţă cu privire la planurile de oferire de acţiuni, local şi transfrontalier, oferte publice de valori mobiliare, pregătirea ofertelor publice iniţiale, cazuri de tranzacţionare pe baza unor informaţii confidenţiale şi cazuri de manipulare a pieţei;
- fuziuni şi achiziţii: a acordat asistenţă în tranzacţii în diverse industrii, cu un accent deosebit pe serviciile financiare (achiziţii de bănci, instituţii financiare nebancare, societăţi de asigurări).
-
Director Resurse Umane, BNR
Mugur Tolici, omul care supervizează cei 1.860 de angajaţi ai BNR, şi-a început cariera în cadrul Băncii Naţionale în urmă cu 19 ani, unde a condus diverse direcţii din structura Băncii Naţionale înainte să ajungă director de HR.
Tolici a fost director al direcţiei de politică monetară timp de un an până în 1999, consilier al viceguvernatorului BNR în perioada 2000-2004 şi apoi director de cabinet al guvernatorului din decembrie 2004 până în martie 2008.
Ulterior, el a ocupat postul de director adjunct al direcţiei de emisiune, tezaur şi casierie timp de un an şi nouă luni. Mugur Tolici este director al departamentului de HR al BNR din februarie 2011 şi a intrat în direcţia de resurse umane ca director adjunct din noiembrie 2009.
Absolvent de Finanţe-Bănci (Academia de Studii Economice), Tolici a urmat cursurile unui program în domeniul afacerilor internaţionale la Georgetown University (SUA, 1998), iar în 2010 a obţinut diploma de doctor în economie (tot în cadrul ASE). -
Director People Management and Culture, UniCredit Bank
.
-
Preşedinte şi Director General, UNSAR
Alexandru CIUNCAN are o experienţă de peste 18 ani în domeniul asigurărilor şi pensiilor private în Europa Centrală şi de Est, cu expertiză în mod special în zona de business conduct, reglementare, protecţia consumatorului, media şi jurnalism financiar.
Începând cu septembrie 2018, Alexandru ocupă poziţia de Director General al UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, iar din august 2019 este Membru în Consiliul Director al ISF-Institutul de Studii Financiare. De asemenea, din septembrie 2022, Alexandru CIUNCAN este şi Preşedinele UNSAR. Între 2013 şi 2018, Alexandru a fost membru al IRSG şi al OPSG, cele două grupuri de Stakeholderi din cadrul EIOPA - Autoritatea Europeană de Supraveghere în Asigurări şi Pensii Ocupaţionale, participând la elaborarea şi dezbaterea unor acte legislative cu impact pe termen lung asupra industriilor asigurărilor şi pensiilor private. În acelaşi timp, a deţinut funcţiile de Secretar General al APPA - Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor – ONG-ul care a dezvoltat primele campanii naţionale de informare şi educare a consumatorilor - şi de Managing Partner al XPRIMM, o companie românească de media specializată în industria de asigurări din CEE şi SEE. Alexandru CIUNCAN a urmat cursurile Facultăţii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, deţine un Certificat Profesional în Management (OPEN University Business School, UK) şi este licenţiat PMP-Project Management Professional şi ACP-Agile Certified Professional (Project Management Institute, USA).
-
CEO, Groupama
Călin MATEI, Director General (CEO) Groupama
Călin Matei conduce operaţiunile Groupama în România. Cu o experienţă de peste 20 de ani în industria asigurărilor, Călin a coordonat multiple divizii din cadrul Groupama, printre care Divizia Tehnică, Subscriere şi Tarifare, Divizia Daune sau Parteneriate Strategice Bancassurance.
În viziunea sa, asigurările sunt o sursă de continuitate, fiind esenţiale în dezvoltarea comunităţilor şi a unei economii sănătoase.
Călin MATEI, General Director (CEO) Groupama
Călin Matei runs the operations of Groupama in Romania. With over 20 years of experience in the insurance industry, Călin has coordinated multiple divisions within Groupama, amongst which the Technical Division, Underwriting and Pricing, Claims Division or Strategic Bancassurance Partnerships.
In his view, insurance is a source of continuity, being essential in the development of healthy communities and economies.
-
Preşedinte Directorat, SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI
.
-
Expert Consultant Corporate Healthcare, SIGNAL IDUNA
Florentina are o experienţă de peste 15 ani în zona beneficiilor medicale extrasalariale sub forma asigurărilor de sănătate, fiind unul dintre primii specialişti din România dedicaţi acestei arii. Cei peste 20 de ani de activitate în domeniul vânzărilor, negocierii şi al managementului de personal, au ajutat-o să implementeze proiecte inovatoare, să demareze parteneriate de durată şi să găsească soluţii eficiente pentru a depăşi diverse situaţii de criză.
-
Preşedinte Directorat (CEO), OMNIASIG Vienna Insurance Group
.
-
Vicepreşedinte Directorat, OMNIASIG Vienna Insurance Group
-
Head of Sales, Inetum Romania
Iulia are o experienţă de peste 24 de ani în vânzări, cu 15 ani în relaţii cu clienţii corporate.
Calea ei profesională include 17 ani de management în 6 companii diferite, de la organizaţii multinaţionale la organizaţii antreprenoriale. -
Vicepreşedinte al Directoratului, UNIQA Asigurări de Viaţă
.
-
Director General Adjunct, BRD Asigurări de Viaţă
.
-
CEO, Allianz-Ţiriac Asigurări
.
-
Preşedinte, UNSICAR
.
-
Director General Adjunct, Aria Tehnică, Allianz-Tiriac
.
-
CEO, PAID
.
-
Country Manager, Renomia
.
-
CEO, NN România
.
-
Head of Health Solutions CEE region, AON
.