Conferinţe
DESPRE EVENIMENT

GALA ZF 2023

GALA ZF 2023

CUM NE PREGĂTIM PENTRU NOUA LUME.

 

Ziarul Financiar va organiza pe 23 noiembrie 2023 a 20-a ediţie a Galei ZF, cel mai important eveniment de business din România.

 
În 25 de ani, Ziarul Financiar a devenit cel mai complet produs media de business din România, dar şi din Europa Centrală şi de Est, prin ceea ce a realizat. De la un simplu ziar a ajuns să fie cea mai complexă sursă de informaţii de business din România, prin toate platformele pe care le foloseşte – suplimente, anuare şi cataloage de business, cel mai mare organizator de conferinţe de business din România şi cel mai important furnizor de conţinut video de pe piaţă prin emisiunile video pe care le are.
 
Prin Gala ZF 2023, care marchează cei 25 de ani, Ziarul Financiar va încerca să arunce o privire în viitor. Nimeni nu ştie ce va fi peste 25 de ani, cum va arăta lumea occidentală, cum va arăta România din toate punctele de vedere, dar măcar din aproape în aproape putem încerca să vedem ce ar putea să ne aducă viitorul, din punct de vedere politic, geopolitic, economic, social şi demografic.
 
Pentru a răspunde la o parte din întrebări, Ziarul Financiar îl va aduce în faţa cititorilor, a comunităţii de business din România, pe Lionel Barber, unul dintre cei mai importanţi ziarişti şi analişti geopolitici din ultimele trei decenii. A fost timp de 15 ani editorul Financial Times, cel mai important ziar de business din Europa.

Cu ajutorul experienţei lui în această lume geopolitică, văzută şi nevăzută, Ziarul Fianciar îşi propune să găsească în cadrul Galei ZF 25 de ani răspunsuri la întrebările de astăzi:

 
  • Cum va arăta noua lume occidentală în contextul actualelor tensiuni geopolitice ?
  • Când şi cum se va sfârşi războiul din Ucraina şi actualul conflict din Orientul Mijlociu?
  • Ce va veni în locul globalizării, motorul creşterii economice din ultimii 30 de ani?
  • Ce ne va aduce conflictul dintre SUA, China, Rusia ?
  • Cum va ieşi Europa din situatia politică şi economică actuală?
  • Ce va face Germania, motorul economic al Europei după ce a pierdut piata Rusiei?
  • Cum va supravieţui Occidentul inflatiei, dobânzilor, datoriilor mari ale statelor, căderii economice?
  • Cum va supravieţui Occidentul scăderii demografice şi mixului de populaţie care se anunţă pentru viitor?
  • Cum va face faţă lumea occidentală creşterii naţionalismului economic şi a discursului populist?
  • Cum va face faţă Occidentul modului în care tânăra generaţie priveşte capitalismul, profitul, puterea firmelor mari?
  • Care vor fi locurile de muncă ale viitorului şi dacă vor fi suficiente pentru aşteptările noii generaţii?
  • Care este viitorul Europei Centrale şi de Est în tot acest context?
  • Ce se va întâmpla cu România, cum va putea face faţă schimbărilor geopolitice mondiale?

 

Ziarul Financiar va continua să fie vocea comunităţii de business din România Ziarul Financiar susţine capitalul privat românesc, cât şi investiţiile străine Ziarul Financiar susţine modelul lumii occidentale, apartenenţa României la UE şi NATO.

 

De asemenea, ca în fiecare an, ZF va veni cu topul celor mai valoroase companii din România, un clasament care ne arată până la urmă rezultatele businessului din România.

Gala ZF 2023 ne aduce faţă în faţă cu cele mai valoroase companii din România.

În cadrul galei, Ziarul Financiar lansează catalogul Top 100 cele mai valoroase companii din România, ajuns la ediţia a XVIII-a, şi premiază cele mai valoroase 10 companii şi bănci din economie.

Top 100 cele mai valoroase companii din România este un demers jurnalistic pornit în 2006, când, într-o economie cu creşteri şi investiţii străine record, Ziarul Financiar şi-a pus problema valorii, a preţului companiilor locale, indicator care înglobează mai mult decât cifre de afaceri sau marje de profit.

De la prima ediţie topul a fost realizat în colaborare cu casa de investiţii Capital Partners – cum se numea la acea dată, în prezent BT Capital Partners. În ultimii trei ani şi firma de evaluare Veridio a fost partener al ZF în realizarea acestui Catalog.