Conferinţe
INVITAT SPECIAL
LIONEL BARBER
Author, former editor, Financial Times
Lionel Barber a absolvit în 1978 St Edmund Hall, Universitatea Oxford, cu o diplomă comună în germană şi istorie modernă şi vorbeşte fluent franceză şi germană.
 
Şi-a început cariera în jurnalism în 1978, ca reporter pentru The Scotsman. S-a mutat apoi la Sunday Times ca corespondent de afaceri şi s-a alăturat FT în 1985 ca reporter de afaceri. De-a lungul carierei sale în FT, el a fost, de asemenea, corespondent la Washington, şef birou de la Bruxelles, redactor de ştiri, editor european, redactor-şef din SUA şi redactor.
În calitate de editor din 2005 până în ianuarie 2020, Barber a ajutat la transformarea FT dintr-un editor de ziare într-o organizaţie de ştiri globală cu mai multe canale. În timpul redactiei sale, FT a câştigat multe premii internaţionale pentru jurnalismul său.
 
El a intervievat mulţi dintre liderii mondiali în afaceri şi politică, inclusiv: preşedintele american Barack Obama, cancelarul Angela Merkel a Germaniei şi preşedintele Iranului Hassan Rouhani.
 
Lionel Barber a co scris mai multe cărţi şi a ţinut prelegeri pe scară largă despre politică externă, relaţii transatlantice şi economie:

 

  • The Powerful and the Damned: Private Diaries in Turbulent Times 2020
  • Lunch with the FT: A Second Helping 2019
  • Britain and the NNew EEuropean AAgenda 1998
  • The Price of Truth: The Story of the Reuters Millions 1985

 

PREMII
 
În 1981, a fost desemnat tânărul jurnalist al anului la British Press Awards
În 1998 a fost numit unul dintre cei mai influenţi 101 europeni de către Le Nouvel Observateur
În 2009, Barber a primit medalia de onoare a Societăţii St George pentru contribuţia sa la jurnalism în comunitatea transatlantică.
În 2016, a fost numit Cavaler în Ordre National de la Légion d'Honneur francez pentru „contribuţia sa la jurnalismul de înaltă calitate şi rolul pozitiv al Financial Times în dezbaterea europeană”
În 2020, Barber a primit premiul Gerald Loeb Lifetime Achievement Award pentru excelenţă în jurnalismul de afaceri